Omgeving

Markelo is een van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf heuvels.

Het dorp tussen de vijf heuvels leent zich uitstekend voor mooie wandel-, fiets-en ruiterroutes. Het landschap wordt gekenmerkt door opvallend glooiende essen. Absoluut de moeite waard is wandelroute 'Twentse Wallen Markelo' de mooiste wandelroute van 2018. Voor mountainbikers is Markelo een echt walhalla. 

Wandelen

De Hoeve in Markelo is een ideaal startpunt voor een heerlijke wandeling door de prachtige omgeving van Markelo. Wij zijn startpunt van diverse wandelroutes. Uiteraard kunt u ook uw eigen route samenstellen. Gebruik hiervoor de website van Visit Hof van Twente. U kiest dan als vertrekpunt wandelkeuzepunt U51 - Kattenberg. Klik hier voor uw eigen route.

Fietsen

Direct aan het terras van De Hoeve ligt knooppunt 6 van het fietsroutenetwerk Twente. Startend vanaf de Hogedijk maak je hier de mooiste tochten  door de Hof van Twente. Liever je eigen route samenstellen? Klik dan hier voor uw eigen route.

Sporen WOII

De Tweede Wereldoorlog heeft ook rondom Markelo zijn sporen nagelaten. Een route van ca 7 km voert je langs deze sporen. De route is ook uitstekend de starten vanaf De Hoeve in Markelo, een aantal sporen liggen op de Kattenberg direct aan Landgoed Kattenbergse Hoeve. Hier vind je onder andere het onderduikershol, de bomkrater en de loopgraven. 

 

Speciaal voor De Hoeve heeft de Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo een korte route uitgezet van ca 3.5 km. Deze route start en eindigt bij De Hoeve en is ook prima te lopen met (kleine) kinderen. De route is gratis verkrijgbaar bij ons in de Hoeve.

Download
korte wandelroute sporen van de Tweede Wereldoorlog in Markelo
Download hier de korte wandelroute ( 3.5 km) sporen van de Tweede Wereldoorlog in Markelo
wandelroutesporentweedewereldoorlogmarke
Adobe Acrobat document 180.5 KB

Foto's